…en als je dan niet rijden wilt…

…dan draag ik je.

Nee hoor, de camper is niet stuk, die rijdt inmiddels als een zonnetje! Dit stukje gaat over het niet rijden met een kinderwagen, of liever gezegd… het niet sleuren met een paniekerende buggy over bijvoorbeeld de heuvelachtige Lisabonese keienstraatjes… Lang leve de ergonomische dragers!

Blog27-dragen3

Als ik het kraampakkettenbeleid mocht voeren dan ging daar standaard een ergonomische drager in; Wat hebben wij daar een enorm veel plezier van, niet alleen in de huis-, tuin- en keukensettings maar zeker ook op reis. En dat gun ik iedere (rondreizende) baby- dreumes- en peuterouder. Hier in pannenkoekenland kom je weliswaar aardig uit de voeten met een kinderwagen of buggy (niet dat onze jongens daar graag in vertoefden) maar een paar stappen over de grens en de moed zakt je in de wielen… lovely heuvels en pittoreske straatjes met kinderkopjes. Oh Joy!

Blog27-dragen2

We zijn gezegend met niet al te moeilijke slapers, papa’s genen a.k.a ‘Knakkie’, en omdat ze als pasgeborenen meteen bij een van ons in de draagdoek bivakeerden, waren beide al snel gewend om overal te slapen… zolang ze maar tegen ons aan geplakt zaten;-).
En zo konden/kunnen wij eigenlijk altijd makkelijk gaan en staan waar we wil(l)(d)en. Stedentrips en wandelvakantie’s, de kinderkopjes van Antwerpen, de heuvelachtige straten van Lissabon, de prachtige groene valleien van de Vogezen… Roemer en Rein zijn altijd meegeweest, al dan niet slapend op onze buik of rug.

Er zijn verschillende soorten draagmanieren zoals met een draagdoek, een ringsling of een voorgevormde drager. Wel even goed uitzoeken dus welk type en merk ergonomisch verantwoord is. (Helaas kleven er behoorlijk wat nadelen aan het meest bekende merk, het ‘Bjorn-ding’). Enfin, wij zijn in iedergeval al ruim 4 jaar dolgelukkig met de Beco draagzak. Hij is makkelijk tot een klein pakketje op te vouwen en hij zit heerlijk, en dat uren achter elkaar. We hebben ‘m vanaf een maand of drie tot ongeveer 15 kilo gebruikt.. nou, zeg 2,5 tot 3 jaar lang per kind zeker… en als het moet dan past Roemer er nu nog net in 😉
Meer informatie over verantwoord dragen lees je o.a. op deze site. Je kunt ook veel informatie over de benefits vinden op sites over bijvoorbeeld Attachement Parenting.

Blog27-dragen

Dusss… De draagzak zit zekersteweten in onze vaste bagage… ik zou echt volkomen ‘lost’ zijn zonder!
En weet je, het gaat niet eens alleen maar om de handigheid… maar toch zeker ook hierom:

I have carried you, always

I have carried you, always.
Before you were conceived, I carried a part of you in my soul. When I met your father, I looked into his eyes and saw the other part of you, and knew you, and prayed that you would come to be.
Before you were born, I carried you in my womb. When you were restless I sang to you and soothed you and told you how I loved you.
When you were born, I carried you in my arms. I kissed you and held you and put you to my breast, so that you would know that there is light and warmth and goodness in the world.
Later, I wrapped you in cloth and carried you close to my heart. I held you close so that you could hear that my heart beats like yours; that we are the same, you and I, and that you would never have to cry alone.
After a while, I carried you on my back, so that you could look at the world with confidence and joy and know that you belonged; so that you could share all of the beauty of the world as an equal to all that live in it.
Now, later still, I carry you when you are tired or fearful. So that you know that no matter how weary you become, or what life holds, you can always depend on others for support and comfort.
When you grow older, my darling, and your adventures take you further from my arms, know that even in my last hour I will carry you. I will carry you in my heart, for you are always with me.
I will carry you, always.

– Christine Maguire
© Christine Maguire for Natural Mamas 2011-2012

handtekening-symbols

Jet

Reageer

XHTML: Je kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>