Boekuh leezuh!

Kinderboekenweek! Het is een van onze favoriete ‘feestjes’; de jongens zijn dol op voorlezen en de lijst favoriete boeken lijkt wel eindeloos. Onze boekenkast begint een behoorlijk aandeel kinderboeken te herbergen. Als we op pad gaan is het ook best wel een toestand om uit die steeds groter groeiende collectie een paar boeken te kiezen die op het boekenplankje in de camper passen… er kunnen er hooguit 5 op. (en dus smokkelen we meestal her en der in de kastjes wat extra exemplaren mee;-) Voor kinderwebwinkel ‘Kleine Sam’ schreef ik ter gelegenheid van de kinderboekenweek een gastblog!

Blog40 kinderboeken


Wat fragmenten:

“Thuis in Den Bosch hebben we nog zo’n echt knus kinderboekenwinkeltje; ‘Nooitgenoeg’. We hebben er al heel wat uurtjes doorgebracht, heerlijk om al die boeken te bekijken en te besnuffelen;-). De bevlogen eigenaresse voorziet haar collectie van de meest prachtige en mooie verhalen. Ze weet er zoveel van, kent elk verhaal en weet ons daardoor perfect te adviseren; zo komen we altijd weer naar buiten met een nieuw voorlees avontuur. (En ja, we laten het nieuwe boek altijd inpakken, om de feestvreugde te verhogen bij thuiskomst;-).”

Blog40 kinderboeken2

“En af en toe komen er echt van die prachtige pareltjes voorbij; Zo zijn allebei onze kinderen dol op ‘Circusdieren in gedichten’ van illustrator Wouter Gresnigt. Bij zijn prachtige circusdieren-tekeningen hebben 10 nederlandse dichters een gedicht geschreven. Ook ‘De Beer die geen beer was’, een inspirerend verhaal over het volgen van je hart en de liefde voor de natuur, is een favoriet hier. Er zit een CD bij waarop het hele verhaal op prachtige wijze wordt bezongen door Anneke van Giersbergen en Martijn Bosman, zij hebben er destijds een theatervoorstelling over gemaakt. Echt zo mooi gedaan!”

… Kwart voor 8 alweer; bijna kinderbedtijd, ik ga een verhaaltje voorlezen 😉

handtekening-symbols

Jet

4 Reacties op “Boekuh leezuh!”

 1. oh leuk…! ik heb de gruffalo en otje al in de kast liggen als sintcadeaus… Die jij noemt kennen we nog niet. Ik zal eens zien…

  Beantwoorden
 2. Ik ben dol op lezen en voorlezen!
  Af en toe komen er inderdaad pareltjes voorbij… Elin leest ondertussen graag zelf maar kan nogsteeds wegdromen in een prachtig prentenboek!

  Beantwoorden
  • Jet van der Graaf

   Dat lijkt me dan ook weer een heerlijk gezicht, een kind wat zelf kan lezen en even helemaal wegdroomt in een boek… Roemer kan nog niet lezen, maar pakt al wel soms een boek waarvan hij het verhaal uit zijn hoofd kent… de plaatjes helpen ‘m dan om het te ‘lezen’. Rein ‘leest’ ook zelf boekjes, dat is vooral hilarisch associatief peutergebrabbel bij herkenbare plaatjes 😉

   Beantwoorden

Reageer

XHTML: Je kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>