WildFood (part 2) Rennen…!!!

… ze zijn er namelijk nog net… die overheerlijke bramen!
Met dit nazomerse weekend voor de deur maak je nog goede kans om precies een bakje vol te plukken voor dit super lekkere toetje!
In Denemarken kwamen we ze volop tegen langs de weg, dus plukken, plukken, plukken… (ik durf ze nooit zo goed meteen te eten, tenzij ze helemaal ontleed zijn om zeker te weten dat er geen wormpjes inzitten…). Anyway… we hadden een goddelijk lekker dessertje gefabriekt in ons ienieminiecamperoventje!

Blog 37 Wildfood2-2

+++++++++++++++++++ RECEPT ++++++++++++++++

Bramen dus, en we hadden nog wat bio-appels en pruimen (of waren het kersen?)… we hebben dit een paar keer gemaakt en er ging steeds van alles door aan fruit. Een goed recept dus voor restjesdag;-)

Je doet de appel en kersen en/of pruimen in stukjes en de bramen in zijn geheel in een ovenschaaltje, een laagje van ongeveer 4 cm.

En dan kruimeldeeg maken. Hiervoor gebruik je ongeveer (!):

100 gram spelt en/of boekweit meel
100 gram ongezouten roomboter of kokosolie, koud! (in dit geval gaat het in de zomer beter met koude boter, kokosolie smelt veel te snel)
50 gram kokosbloesemsuiker
snufje keltisch zout*

Blog 37 Wildfood2-22

Alles in een kom en heeeeel snel met je vingers kneden zodat er een kruimeldeegje ontstaat… niet te lang kneden dus, want dan wordt de boter te warm en krijg je ‘gewoon’ deeg.
Vervolgens alles boven op het fruit doen en dan een minuutje of 20(?) in de oven.. of gewoon kijken of het al een lekker bruin korstje heeft.

Ondertussen kun je dan de topping maken…

Blog 37 Wildfood2-1

 

Ik mengde ongeveer een kwart emmer Griekse yoghurt met 2 volle eetlepels honing, een theelepeltje kaneel en een theelepeltje vanillepoeder (dus geen vanillesuiker!) tot een lekker lobbig en romig goedje…

Als dan de crumble uit de oven komt nog heel even wachten tot de grootste hitte er af is en dan de room er op….we namen ons dessertje mee naar het strand van Fyns Hoved…. heerlijk genieten met op de achtergrond het rustgevende geluid van de branding en het zachte licht van de ondergaande zon.

Blog 37 Wildfood2-3

…. Sweet, sweet lovely life….

handtekening-symbols

Jet

Reageer

XHTML: Je kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>