Lezen met een concentratieboog van maar liefst twee (!!!) minuten…

… of dat kan?
Jawel hoor, moet je wel weten welke boeken;-) Niks zo fijn als buiten lekker lezen op vakantie, op reis…. of thuis for that matter.

Maar mij lukt het gewoon niet zo heel goed. Eerst dacht ik dat het kwam door ‘de leeftijd’ en zo schafte ik mij zo’n kekke RayBan leesbril aan. Maar ik lees er niet meer door. Toen dacht ik… het komt allemaal door het hebben van kleine kinderen, dan heb je simpelweg geen tijd. Helaas… smoesje! Ik typ toch minimaal 1x per week een blogje, kost ook tijd. En het ergste is… ik trein al 6 jaar lang 3x per week 2 uur per dag naar en van mijn werk… ik had potdorie de hele stadsbieb kunnen lezen!
Ik denk dat ik me gewoon niet zo heel erg goed kan concentreren…tja, shit happens en toch wil ik op vakantie boeken lezen! Uiteindelijk lukt het wel hoor, als ik een echt mooi boek te pakken heb om het dan binnen afzienbare tijd uit te lezen… maar tot die tijd lees ik gewoon wat ‘oefen’-boeken, en lekker allemaal door elkaar want dat kan juist heel goed met deze selectie 😉 . Tegen de tijd dat het herfst is ben ik in topvorm!

Blog30-boeken2

En dit gaat er dus allemaal mee op reis deze zomer, we hebben een ienieminie boekenkastje (1 plankje) en daar staan allemaal boeken op die je niet perse 1 voor 1 hoeft lezen, of in een keer helemaal uit. Ideaal dus als je vaak onderbroken wordt door… nou ja, van alles en nog wat.

Links boven: The world book of Love… allemaal losse artikelen van mensen die zich bezig houden met de Liefde, zgn liefdesprofessoren ;-). Lekker divers en Liefde blijft altijd een heerlijk onderwerp.
Rechts boven: Caravanity…. need I say more?
Links onder: Less is Luxe van Lou Niestadt. Heerlijk geïllustreerd boek bomvol lichter leven (zowel fysiek als geestelijk) tips – Heeerlijk positief en bezoek vooral ook haar blog!
Rechts onder: Opvoeders en Huttenbouwers – Bookazine van Kiind magazine. Inspirerende artikelen over lekker leven met je kinderen en leuke DIY dingen.

Blog30-boeken

En dit boekje mag zeker niet missen in de holiday-must-read-stash: Happy Holidays! Yep van Happinez, vormgegeven door moi 😉
Nu rennen naar de winkel want het vakantieboekje vol met inspirerende verhalen, relaxte zen oefeningen, lekkere receptjes, en zelfs een spel zit exclusief in een pakket met het nieuwe Happinez nummer ‘Lef’.

Nu, dit was even een eerste selectie… ik heb nog meer leuke boeken voor onderweg om te laten zien, maar het is al donker & laat; Ik ga slapen… misschien eerst even nog wat lezen?

handtekening-symbols

Jet

4 Reacties op “Lezen met een concentratieboog van maar liefst twee (!!!) minuten…”

 1. Selma

  Herkenbaar stukje..! Ik neem me elk jaar voor om eindeloos veel boeken te lezen.. Daar blijft het dan meestal wel bij.. 😉
  Deze boeken zien er erg leesbaar uit!

  De nieuwe Happinez ligt in folie te wachten tot we op vakantie zijn.. Inclusief het Happy Hollidays Vakantieboek.. Stiekem ben ik heel nieuwsgierig, maar ik moet echt wachten tot we weg zijn.. (Anders wordt het boeken lezen.. ;-)) #ongeduldig is#.

  Beantwoorden
 2. Leuke tips, vooral dat boekje Less is luxe lijkt mij wel wat. Mij lukt het meestal alleen in de vakantie om voor de tent te lezen :). Nog een leestip, mijn verhalenbundel Moestuinmoeder, inspiratie voor een groen, gezellig en goedkoper leven. Met 40 lekker korte columns! Alleen in vormgeving ben ik echt nul…

  Beantwoorden

Reageer

XHTML: Je kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>