WildFood! (part 1)

Al weer bijna 2 weken terug… en oh, ik mis ons ‘WildFood’!
We verbleven een dag of vier op Fyns Hoved, het aller noordelijkste puntje van Funen in Denemarken (super adresje dankzij Joyce!) Er was eigenlijk niet zo veel op food gebied, nou ja, of eigenlijk ook weer heel veel… als je goed om je heen keek!

Blog35-WildFoodPart12

Als Vega-Bio-Geenpakjesengeenzakjes-gezin (om maar eens wat etiketten te plakken;-) was het dus af en toe een zoektocht naar ons eten…
In de wat grotere steden konden we prima terecht in de wat betere super, genoeg økologiske etenswaar, maar in de dunner bevolkte gebieden was dit niet altijd even makkelijk verkrijgbaar… leek het zo… maar ooooh, wat was het heerlijk om onderweg een brak veldje tegen te komen met zeekraal!!! Plukken, plukken, plukken, de kinderen smulden er ter plekke al van, zo lekker fris, zilt en knapperig!

Blog35-WildFoodPart1

Helemaal fijn was het om zelf bij de ‘Gårdbutik’ onze groenten zelf uit te zoeken en uit te graven… als ex-moestuinierders (we waren kansloos als gezin met kleine baby’s in de strijd tegen de akkerwinde…) een heuse trip down memorylane.
Op het Deense platteland wordt veel langs de weg verkocht dus dat maakt het op de bonnefooi rond fietsen extra leuk, alsof je aan het schatzoeken bent. En ook al voerden ze niet allemaal een EKO-Keurmerk, bij navraag bleek veelal dat er niet gespoten werd met allerlei enge, chemische middeltjes, lekker puur natuur dus!

Hoe ‘rijk’ voel je je, als je met je fietsmand vol superverse groenten en de blosjes op je wangen weer terug komt bij je reispaleis, echt super! Michiel riep ’s avonds tijdens het koken: “Ik voel me nu net ‘Koken op wielen’!” 😉

En zo aten wij de meest verse, heerlijkste & eerlijkste maaltijden ever!

Blog35-WildFoodPart13

Hierboven: Ei-muffin* met rode biet* en appel* – quinoa met feta en rozijntjes – roergebakken sperzieboontjes* met een uitje* en zeekraal**…
(* eco bij de boer, ** zelf geplukt in het wild)
Het smaakte zo veel lekkerder en gaf zo veel meer voldoening om niet achteloos je mandje bij de super vol te knikkeren maar samen met onze kinderen bewust ons eten te zoeken, ze te laten zien hoe en waar alles groeit en ze mee laten te helpen in het oogsten en bereiden…
(en eigenlijk de normaalste zaak…althans, dat zou het mooiste zijn;-)

handtekening-symbols

Jet
(… oooh..ik mis onze tomaten uit de moestuin… de ALLER lekkerste!)

Een reactie op “WildFood! (part 1)”

  1. Oh, dat ziet er heerlijk uit! En het klinkt ook erg fijn… Een dezer dagen word ik nog overgehaald om het hoge noorden te bezoeken…..

    Beantwoorden

Reageer

XHTML: Je kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>